top of page

*Прваци*

Све важне информације о упису деце у први разред можете пронаћи на фејсбук профилу наше школе.

март 2021.                   

Припрема деце за полазак у први разред

Пред вама се налази ПП презентација Припрема деце за полазак у школу коју су припремиле наши психолози Драгана Золотић и Маја Алексић Чучак. Можете је погледати кликом на фотографију презентације поред овог текста.

Обавештење о упису у ОШ

Поштовани,

 

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

 

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

 

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

 

Хвала Вам што користите услуге електронске управе.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за ИТ и еУправу

Обавештење о упису у први разред

Поштовани родитељи,

 

Због новонастале ситуације и ванредног стања у нашој земљи обавештавамо Вас да је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја стигло упуство о предстојећем упису деце у први разред.

 

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021 годину,          од 01. априла 2020. године биће омогућено да електронским путем искажу Интересовање за упис у нашу школу преко Портала еУправа.

 

Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред наше школе.

 

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

 

На Порталу еУправа, по дефинисању датума уписа, родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис, извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Истог дана психолог/педагог школе вршиће тестирање детета.

 

Родитељи који немају приступ интернету или не знају сами на порталу Еуправа да искажу Интересовање за упис у нашу школу, могу путем поште на адресу школе: ОШ „Сава Керковић“ Љиг, Светог Саве 22а, 14240 Љиг, послати податке а на основу њих ће школа извршити упис у делу Интересовање за упис у нашу школу уместо родитеља. Исто тако родитељи податке могу послати и на мејл школе skolaljig@gmail.com на основу којих ће школа извршити упис у делу Интересовање за упис у нашу школу такође уместо родитеља.

 

Додатне информације и консултације можете добити сваког радног дана од 08 до 14 часова, на следеће бројеве телефона 063/8787-910 и 062/8037-098.

1 / 1

Please reload

ДОБРО ДОШЛИ, ЂАЦИ ПРВАЦИ!

1. септембра 2019. традиционално смо пожелели добродошлицу најмлађима... Ученици другог, трећег и четвртог разреда извели су програм на свечаном пријему првака и тако најмлађим другарима улепшали први школски дан.

Please reload

bottom of page