top of page

Школска библиотека у новом простору

Дечја недеља 2019 "Да право свако - дете ужива лако"

У периоду од 7. до 13. октобра у нашој школи је обележена Дечја недеља под слоганом: "Да право свако – дете ужива лако! "
Свечано отварање Дечје недеље започето је песмом "Hello to all the children of the world" , а затим је уследио низ активности :

- пријем првака у Дечји савез
- рецитације
- радионице о дечјим правима
- изложба радова на тему "Имам право да ..."
- посета пензионерима
- посета чланова ученичког парламента председнику општине
- игре без граница
- позоришна представа .
Као најзанимљивије активности извдвојили би смо "Ученици у улози наставника" и турнир у женском фудбалу, чиме је уједно и обележен Међународни дан девојчица!

17. новембар 2017. "Одговорност" - угледни час Драгане Золотић

      Школски психолог Драгана Золотић одржала је угледни час са темом "Одговорност" у трајању од 80 минута са ученицима 8/4 одељења. Час је одржан у четири корака методом решавања једноставних проблемских ситуација, интерактивно уз кооперативно учење у групама и са корелацијом ученик - наставник на обострано задовољство свих учесника.

Угледни час учитељице Снежане Михаиловић 13. новембар 2017.

" Данас је у нашој школи учитељица Снежана Михаиловић одржала јавни час, пример добре праксе и примена стечених знања са семинара Активно учење 2... Часу су присуствовали : помоћник директора школе Драгица Јочовић, школски психолози Драгана Золотић и Маја алексић Чучак и учитељи...Час је био за сваку похвалу, а учитељица Снежана је по ко зна који пут показала колико је учитељски позив истовремено леп и веома тежак! Хвала ученицима 3/2 и њиховој учитељици."
Селенка Радовановић

Дечја недеља у нашој школи

Програм обележавања Дечје недеље :

 

Понедељак

 

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА СОЛИДАРНОСТ

- Везе и изазови

-Радионица Породично стабло

 

Уторак

 

КЊИГА - ВЕЗА МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА

-Посета дечјој библиотеци

-Поклањамо прочитану књигу

 

Среда

 

МОСТОВИ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА

-Посета председнику опшзине

-Посета Удружењу пензионера у Љигу

 

Четвртак

 

СЕЋАМО СЕ СТАРИХ ГЕНЕРАЦИЈА И СТВАРАМО ЗА БУДУЋНОСТ

-Јавно извођење дечјег стваралаштва

 

Петак

 

ЈА И МОЈИ ПРИЈАТЕЉИ СВИХ ГЕНЕРАЦИЈА

-Спортски дан

-Изложба ликовних радова

Изложба старих фотографија "Међугенерацијски тренутак"

1 / 1

Please reload

Школске активности

април 2016.

   Са првим пролећним данима озеленела је и наша библиотека. Преселила се у нову просторију и жељно ишчекује да у њој ускоро процветају паметне дечје главице.

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ МИХАЈЛОВИЋ

НАШОЈ ШКОЛИ

 

 

У четвртак 31. марта 2016. године у посети нашој школи била је госпођа Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади републике Србије.

Приликом посете министарка је упозната са недавно завршеним радовима на замени кровне конструкције на згради школе, као и са наставком радова у оквиру ограђивања школског дворишта.

Госпођа  Михајловић је изразила задовољство  свим оним што је видела, похвалила руководство школе и локалну самоуправу, наводећи да је то пример добре праксе и начин како треба да функционишу друге општине у Србији. Уједно је обећала да ће помоћи у проналажењу решења за ефикасније прибављање потребне документације како бисмо успешно могли да аплицирамо на расписане конкурсе за даље уређење свих објеката школе - фискултурне сале, фасаде школске зграде, спортских терена, школског дворишта, издвојених одељења итд.

Посета представника јапанске амбасаде

 

 

 

У среду, 23. марта 2016. године нашу школу су посетиле представнице амбасаде Јапана, Kay Kurimoto и Биљана Глишовић. Јапанска амбасада је 2012. године нашој школи донирала средства за реконструкцију тоалета и канализационе мреже и куповину ђачких столица, а данашња посета госпођица Kurimoto и Глишовић имала је за циљ увид у стање дониране опреме. Након обиласка школских просторија, наше гошће су изразиле задовољство коришћењем опреме и затеченим стањем свега што је било предмет донације.

Нашим пријатељима из амбасаде Јапана пренели смо захвалност и позвали их да поново буду гости наше школе.

 

 

Извештај о прослави Дана школе

 

 

У уторак, 26.01.2016. године, са почетком у 18 часова, традициналном свечаном академијом у спортској сали ОШ “Сава Керковић“ обележен је Дан школе и школска слава Свети Сава. Овогодишњу Светосавску академију припремиле су Маријана Неговановић Обрадовић, проф. српског језика и Ана Гошњић, проф. разредне наставе. Учествовали су ученици СШ „1300 каплара“ и ученици нижих и виших разреда наше школе.

 

Хор је наступао под вођством Иване Кнежевић, проф. музичке културе.

 

У среду, 27.01.2016. године, са почетком у 16 часова, у трепезарији ОШ „Сава Керковић“ одржан је славски ручак. Ломљењу колача и пригодној прослави присуствовали су запослени у ОШ „Сава Керковић“, СШ „1300 каплара“, пензионисани радници наше школе, председник општине Љиг, представници институција и појединци са којима школа има успешну сарадњу.

 

 

 

 

У Љигу, 28.01.2016. године

 

 

   Директор школе,

  Бојан Којић

bottom of page